Ελαστογραφία

Image

Ελαστογραφία
Η Ελαστογραφία είναι μία καινούργια εξέταση, η οποία μετρά την ελαστικότητα των ιστών και αποτελεί χρήσιμο βοήθημα στη διάκριση των καλοήθων από τους κακοήθεις όγκους, κυρίως του μαστού και του θυρεοειδούς.

Shear Wave Elastography


Η Shear Wave Elastography  (Ελαστογραφία εγκαρσίου κύματος),  είναι τελευταίας τεχνολογίας και η πιο ολοκληρωμένη. Έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να μετρήσει  αντικειμενικά την ελαστικότητα, στοιχείο απαραίτητο για την παρακολούθηση μίας αλλοίωσης.

Παράγονται έγχρωμες εικόνες των ιστών που εξετάζονται, με σκοπό τη αξιολόγησή τους.

Είναι μια μέθοδος ανώδυνη και ο τρόπος διεξαγωγής της, όσο αφορά την ασθενή δε διαφέρει  από την απλή υπερηχοτομογραφία.

Το εργαστήριο διαθέτει τον υπερηχοτομογράφο  GE LOGIQ E9, τον κορυφαίο υπερηχοτομογράφο της GE για την εκτέλεση ακτινολογικών εξετάσεων.

Είναι τελευταίας τεχνολογίας με πληθώρα συστημάτων, τα οποία βοηθούν στη λήψη ευκρινών διαγνωστικών εικόνων με σκοπό τη σωστή διάγνωση, ενώ  διαθέτει την δυνατότητα εκτέλεσης και  της Shear Wave Ελαστογραφίας.
Image
Image


Η χρήση της Ελαστογραφίας κατά την εκτέλεση του υπερηχογραφήματος μπορεί να υποδείξει την παρουσία βλάβης, η οποία δεν ήταν διακριτή στο απλό υπερηχογράφημα, αλλά και να αξιολογήσει μια βλάβη, ώστε να εκτιμηθεί καλύτερα η διαχείρισή της.

Για παράδειγμα,  ένα πρωτοεμφανιζόμενο συμπαγές μόρφωμα στο μαστό (πιθανό ιναδένωμα)  με κάποια  άτυπα χαρακτηριστικά (BIRADS:4a), μέχρι τώρα έπρεπε οπωσδήποτε να παρακεντηθεί και να αξιολογηθεί ιστολογικά.

Με την χρήση της ελαστογραφίας  μπορεί  απλώς να παρακολουθείται. Εφόσον συστηθεί η παρακέντηση αυτή  πρέπει  να εκτελεσθεί  στο σημείο της μεγαλύτερης σκληρότητας.

Eίναι μια νέα απεικονιστική μέθοδος που η χρήση της επεκτείνεται για την αξιολόγηση αλλοιώσεων του ήπατος, του παγκρέατος, των όρχεων, του προστάτη, του δέρματος, του μυοσκελετικού, των αθηρωματικών πλακών  και της καρδιάς.

ΗΧΟ-ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΝ & ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Ηλία Ηλίου 95, 11744, Νέος Κόσμος (Πλατεία ΙΚΑ), Αθήνα

  • Email: samaras@aktinologiko.com
  • Τηλ.: +30.2109021320

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για ραντεβού καλέστε
Αθήνα : +30.210 9021320
Ώράριο λειτουργίας
Δευτ. - Παρ. 7:00 - 13:30
                    16:00 - 20:00
Σάββατο      Κλειστά

Δείτε τον χάρτη >

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

© Copyright 2024 | Aktinologiko | All Rights Reserved Created & Hosted by Positron

Search