Υπέρηχοι σώματος

Image

Υπέρηχοι σώματος


Το υπερηχογράφημα (US) είναι μια ανώδυνη, ακίνδυνη εξέταση  και σχετικά χαμηλού κόστους εξέταση, η οποία προσφέρει απεικόνιση διαφόρων οργάνων του σώματος.

Το υπερηχογράφημα διαφέρει από τις άλλες απεικονιστικές μεθόδους όπως η αξονική τομογραφία (CT), η μαγνητική τομογραφία (MRI) και το σπινθηρογράφημα, επειδή το υπερηχογράφημα είναι αβλαβές για τα όργανα, δεδομένου ότι οι υπέρηχοι είναι ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας.

H υπερηχοτομογραφία σε συνδυασμό με το έγχρωμο Doppler δίνει αξιόπιστες πληροφορίες για την  αιμάτωση της εξεταζόμενης περιοχής.

Το εργαστήριο διαθέτει τον υπερηχοτομογράφο GE LOGIQ E9, τελευταίας τεχνολογίας με πληθώρα συστημάτων. Επιπρόσθετα  διαθέτει την δυνατότητα εκτέλεσης της Shear Wave Ελαστογραφίας.

Στο εργαστήριο εκτελούνται

Image

Υπερηχογράφημα ήπατοςYπερηχογραφήματα  κοιλίας: ήπατος, χοληδόχου κύστεως, χοληφόρων, παγκρέατος, σπληνός, νεφρών, επινεφριδίων, μεσεντερίων και παρααορτικών λεμφαδένων, ουροδόχου κύστεως, προστάτου και μήτρας-ωοθηκών.
Image

Υπερηχογράφημα χοληφόρων

Image

Υπέρηχος θυρεοειδούςΥπερηχογραφήματα επιφανειακών οργάνων με ηχοβολέα υψηλής ευκρίνειας 15 MHz:  θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, τραχήλου, μαλακών μορίων και υποδορίου ιστού, όρχεων, πέους και ιγνυακών βόθρων.
Image

Υπέρηχος οσχέου

Image

ΗΧΟ-ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΩΝ & ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Ηλία Ηλίου 95, 11744, Νέος Κόσμος (Πλατεία ΙΚΑ), Αθήνα

  • Email: samaras@aktinologiko.com
  • Τηλ.: +30.2109021320

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για ραντεβού καλέστε
Αθήνα : +30.210 9021320
Ώράριο λειτουργίας
Δευτ. - Παρ. 7:00 - 13:30
                    16:00 - 20:00
Σάββατο      Κλειστά

Δείτε τον χάρτη >

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

© Copyright 2024 | Aktinologiko | All Rights Reserved Created & Hosted by Positron

Search